donderdag 10 september 2015

Dag 8; Arches NP


Omdat we vanavond in een ander motel slapen moesten we vanmorgen weer met ons hele hebben en houden op pad. Op de planning staat vandaag Arches NP, een park met prachtige rotsformaties en de grootste concentratie natuurlijke bogen in Amerika.
Dit park ligt dicht bij Moab maar omdat er in Moab deze week een festival is waren alle motels in februari al vol geboekt en moesten we uitwijken naar Green River, ongeveer 45 mijl noordelijker gelegen. Om 8.15 am waren we op weg en na 45 minuten reden we Arches NP binnen.


Omdat er vandaag wederom hoge temperaturen voorspeld werden besloten we als eerste de zwaarste trail te lopen naar de bekendste boog van het park; Delicate Arch. Een trail van 5,2 km met een hoogteverschil van 146 meter zonder enige schaduw. En dat was dus precies wat de trail heel erg zwaar maakt. Het pad was goed te lopen, de arch was een beauty en de temperatuur hoog, zweten dus.

 
 
 
 


 

Toen we 2,5 uur later weer terug waren op de parkeerplaats gaf de thermometer 92 ºF (33º C) aan. Na wat trailmix om de suikers en zouten aan te vullen, wat melk voor de proteinen en veel water zijn we doorgereden naar het eindpunt van de Scenic Drive om daar de 3,2 km lange Landscape Arch trail te lopen. Met een kleine omweg konden we ook de Tunnel Arch en de Pine Tree Arch bezichtigen. De Landscape Arch is de breedste boog van het park, de doorgang is groter dan de lengte van een voetbalveld. Voorheen kon je nog onder en op deze boog lopen maar nu niet meer, om de boog te beschermen tegen afbrokkelen. En als je goed kijkt zie je dat hij op bepaalde plaatsen redelijk dun is.


Door de hitte was het een pittige wandeling van 1,5 uur en met 8,5 km in de benen waren we wel uitgewandeld. We hebben nog wat viewpoints bezocht waarvan de Courthouse Towers en de Park Avenue wel de meeste indruk maakte.
Om 4 am reden we het park weer uit om ook nog een stukje van de Potash scenic byway 279 te rijden. Dat hadden we 2 jaar geleden ook gedaan en deze weg had veel indruk op ons gemaakt. Helaas stond de zon erg ongunstig om de steile wanden goed te kunnen fotograferen maar het is zo indrukwekkend om onderlangs deze reusachtige wanden te rijden en de Colorado rivier van dichtbij te zien.


Na weer 45 mijl terug naar Green River hebben we ingecheckt bij Sleepy Hollow Motel. Brandschoon, vriendelijk welkom en spotgoedkoop, zo kan het dus ook...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten