maandag 7 september 2015

Dag 5; East Zion, Bryce Canyon NP en Red Canyon

Na een typisch amerikaans ontbijt met warme wafels met siroop vertokken we vanmorgen om 8 am weer richting Zion. Deze keer hebben we de Zion Mount Carmel Hwy gereden die van west naar oost door het park loopt. De drukte viel zo vroeg gelukkig mee, we konden zonder oponthoud het park inrijden en ook bij de tunnels konden we zo doorrijden. Er was nog precies 1 plaats vrij op de parkeerplaats direct na de eerste tunnel. Hier start de Canyon Overlook trail. Op het eindpunt heb je prachtig zicht op de canyon en de omliggende rotsen.

 

 
Na de trail zijn we verder gereden richting Bryce Canyon en onderweg hebben we bij Hatch in een lokale hamburgertent gegeten.Het was nog vroeg in de middag dus besloten we om alvast wat viewpoints in Bryce Canyon te bezoeken. We begonnen bij Fairyland point, nog net voor de ingang van het park gelegen.


Nadat we voor het eerst de ongelooflijke schoonheid van Bryce hadden bewonderd reden we helemaal naar het zuidelijkste punt van de scenic drive en daarna via de uitkijkpunten terug naar boven.Het was inmiddels behoorlijk bewolkt geworden en er vielen af en toe wat regendruppels, in de verte zagen we hele regengordijnen. Op weg naar ons motel in Panguitch kwamen we in een enorme hoosbui terecht maar toen we bij Red Canyon, onderdeel van Dixie National Forest, kwamen was het weer droog en af en toe kwam ook de zon er weer door.


In Red Canyon hadden we twee jaar geleden ook al eens gelopen en we waren toen erg onder de indruk van het park. Nu kozen we voor de 3 kilometer lange Birdseye trail, gelegen in een deel waar we vorige keer niet geweest zijn. Dit is echt een fantastisch gebied, de rotsen zijn zo diep oranje, roze en rood van kleur dat het gewoon onnatuurlijk lijkt.Toen we na een uurtje de parkeerplaats opliepen vielen er weer wat regendruppels. Precies op tijd terug dus.....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten