zondag 6 september 2015

Dag 4 Zion NP

Vanmorgen om 6 am ging de wekker. We wilden graag zo vroeg mogelijk in Zion zijn zodat we nog in het park konden parkeren en vroeg aan de Riverside trail en aansluitend de Narrows konden beginnen.


Om 8.15 stapten we uit bij de laatste halte van de shuttlebus en stonden we aan het begin van de Riverside trail. Het was een wandeling van 1,6 km naar het begin van de Narrows.De Narrows is een smal ravijn met inmens hoge wanden, hier tussendoor stroomt de Virgin River. Bij deze wandeling loop je dus grotendeels door het water over glibberige stenen. De kloof was prachtig, het water koud, de temperatuur was niet erg hoog omdat je volledig in de schaduw loopt dus we waren blij dat we een trui meegenomen hadden. Met de drukte viel het gelukkig nog mee.
Na 2 uur lopen kwam ik op een punt "tot hier en niet verder" maar Peter wilde nog een stukje verder. Dus ben ik na een banaan en wat trailmix omgekeerd en langzaam lopend en wadend alvast begonnen aan de terugweg.


Na een tijdje haalde Peter me weer in en liepen we samen tegen een enorme stroom mensen die allemaal nog begonnen aan de trail. We waren blij dat we vanmorgen zo vroeg waren opgestaan om is alle rust nog te genieten van de wandeling. We hebben nog even een uitkijkpuntje meegepikt op de terugweg; Court of the Patriarchs
Ook bij de haltes van de shuttlebussen was het gekkenwerk. Overvolle bussen reden af en aan en bij de ingang van het park stond een lange file van auto's die het park nog in wilden. Vermoeid maar blij dat we Zion ook weer voor de grote drukte konden verlaten reden we weer terug naar ons motel in Hurricane. Even de maag vullen en met de beentjes omhoog.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten