dinsdag 15 september 2015

Dag 13; Canyon of the Yellowstone, Norris Geyser Basin & Mammoth Hot Springs.


Toen we vanmorgen wakker werden kwam de regen met bakken uit de lucht vallen. De voorspellingen kwamen helaas uit. Gewapend met dichte schoenen, lange broek, trui en regenjas zijn we er op uit getrokken. De lucht was 50 tinten grijs........


We hebben vandaag de bovenste loop gedaan van de twee loops die samen een 8 vormen. Als eerste kwamen we langs de Udine Fall (3 step fall, 18 m) en de Tower Fall (40 m). Er kwam ontzettend veel water naar beneden, wat een geweld!

Om bij de Grand Canyon of the Yellowstone te komen moesten we tussen de wolken over de Dunraven pass (2700 m hoog) rijden. In dit gebied staan heel veel dode boomstammen, een heel vreemd gezicht.
In het Canyon gebied hebben we de north en south rim drive gereden met diverse mooie uitkijkpunten op de canyon en de Lower en Upper Falls. Vooral Artist Point was erg mooi met in de verte de Lower Falls. We hebben op een van viewpoints ook nog een american eagle gespot, die zijn erg zeldzaam.
Toen we van de canyon naar Norris reden zagen we ineens allerlei auto's langs de weg staan en rangerwagens met blauwe lichten. Er was een beer gesignaleerd!!! Dat was het moment waar we op gewacht hadden... Dus wij de auto uit, klein stukje het bos in naast de weg en ja hoor, op ongeveer 60 meter scharrelde een Grizzly beer tussen de bomen. We stonden eigenlijk te dichtbij volgens de ranger die probeerde onze veiligheid te waarborgen. De ranger was gewapend met bear-(pepper)spray.
Tot dat moment was het weer, met wat motregen , best nog meegevallen maar tegen de middag toen we bij het Norris Geyser Basin waren aangekomen begon het steeds harder te regenen. De temperatuur was inmiddels gedaald tot 7ÂșC. Helaas hadden we 's morgens de handschoenen in de koffer laten zitten. Die hadden we goed kunnen gebruiken. Gelukkig konden we tussen het bekijken van de geysers door steeds even op temperatuur komen in de auto. Bij Norris hebben we het Back Basin bekeken met Emerald Spring, Steamboat Geyser (de grootste geyser ter wereld) en de Cistern Spring. Het Porcelain Basin moet even wachten tot donderdag omdat het te hard begon te regenen.

We besloten terug te rijden naar ons hotel in het noorden, in Mammoth Hot Springs, zodat we daar de terrassen en hot springs nog konden bezoeken. De hoogste terrassen kun je via de Upper Terrace Loop Drive bekijken waarvan we de Orange Spring Mount, Angel Terrace en Canary Spring het mooist vonden. Weer beneden hebben we via de boardwalk nog wat terrassen aan de Lower Terrace Interpretive Trail bezocht waarvan Minerva Terrace en Palette Spring het mooist waren.
 


 

Terwijl we voor het Minerva Terrace stonden kwam ineens de zon even te voorschijn.


Ik zeg even want het duurde hooguit 5 minuten, maar de lucht was heel even blauw en de kleur van de terrassen was ineens heel anders. Jammer dat we het zo treffen dat het regent op de dagen dat we in Yellowstone zijn. Voor morgen is de voorspelling al niet veel beter en voor donderdag wordt er zelfs sneeuw verwacht en vanaf vrijdag wordt het weer zonnig weer, maar dan zijn wij hier al weer weg....

Omdat hier in Mammoth Hot Springs niet veel keus is wat betreft het eten zijn we om 5 pm naar Gardiner gereden. Daarvoor moesten we even het park via de noordkant verlaten. Hier staat de oude toegangspoort tot Yellowstone NP, de Roosevelt Arch, uit 1875. Na een gedeelde 15 inch (weet je hoe groot dat is!!???) pizza reden we met de buik vol weer richting hotel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten