donderdag 17 september 2015

Dag 15; Yellowstone - Idaho Falls, ID

Vanmorgen bij het opstaan was het weer niet anders dan de voorgaande ochtenden, het was koud en nat. We hadden niet echt goed geslapen in ons veel te korte en te smalle bed met lakens en dekens die tot ons middel kwamen.
Het is onze laatste halve dag in Yellowstone en we willen vandaag "de restjes" doen.
We vertrekken om 9 am en rijden eerst langs de Sulphur Caldron, die was met een paar stappen vanuit de auto te zien.


 
De Mud Volcano slaan we over, we hebben beiden geen zin om in de stromende regen een km langs de modderpotten te lopen. We volgen een stukje de Yellowstone River die door de Hayden Valley loopt.

 
Dan rijden we door naar Norris, het lijkt iets minder hard te regenen en dus doen we hier het Porcelain Basin waar we dinsdag niet meer aan toe gekomen waren.Hurricane Vent

Whale's Mouth
 
Crackling Lake
 
 
Terwijl we langs de geisers en springs lopen gaat het weer harder regenen, het was prachtig maar we zijn blij dat we weer warm en droog in de auto zitten. De thermometer geeft 2 º C aan en de regen gaat over in sneeuw. We besluiten de Artist Paintpots te laten voor wat ze zijn (we zijn denk ik ook wel verzadigd) en gaan op weg naar de west ingang van Yellowstone, voor ons de uitgang van het park. Onderweg zien we dat de sneeuw die vannacht gevallen is in dit deel van het park ook echt is blijven liggen. Raar idee hoor dat we 5 dagen geleden in onze korte broeken nog liepen te puffen in 37ºC en nu in de sneeuw staan.
En waarschijnlijk over 3 dagen opnieuw in de 30ºC zitten als we in Reno aankomen.
 

 
Zo groot als het contrast is in temperatuur zo groot is ook de overgang naar de bewoonde wereld. Direct bij het verlaten van het park hadden we weer ontvangst met onze telefoon en konden we bij McDonalds ook weer internetten.
 
Yellowstone is een schitterend park, wel heel groot en verschrikkelijk druk maar we hebben volop genoten van flora en fauna en zijn echt onder de indruk van de geisers, stoomgaten en (modder)poelen.
 
We reden vlotjes door naar Idaho Falls, ook onderweg nog de nodige buien gehad maar in Idaho Falls was het droog. Gelijk maar even wat boodschappen gedaan bij de Walmart en gegeten bij de Panda Express.
Ons Motel ziet er keurig uit dus ik denk dat we vannacht lekker zullen slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten