dinsdag 8 september 2015

Dag 6; Bryce Canyon NP


Het was koud vanmorgen, de thermometer gaf slechts 10º C aan dus we vertrokken naar Bryce Canyon met de afritsbroek en een fleece trui aan. Maar de zon scheen volop en dus kon de trui na een uurtje al weer uit en ook de pijpen van de broek verdwenen al snel in de rugzak. In een mum van tijd steeg het kwik naar 30º.Na twee viewpoints zijn we begonnen aan de combinatie trail van Navajo en Queens Garden van ongeveer 2-3 uur waarbij je helemaal afdaalt tot de bodem van de canyon en daarna dus ook weer helemaal omhoog moet klimmen. We begonnen bij Sunset point en liepen via een heleboel steile switchbacks naar beneden, erg indrukwekkend hoe snel je afdaalt!Ineens sta je dan tussen de hoodoos die we eerder vanaf de rand hadden bewonderd.

 


 
Na 2 uur wandelen en het laatste stuk flink klimmen waren we weer boven en konden we vanaf Sunrise point via de rim terug naar Sunset point waar onze auto stond. Omdat we alle viewpoints inmiddels hadden gezien en het gisteren wat bewolkt was besloten we nog een keertje terug te gaan naar Fairyland point en daar ook een deel van de trail te lopen.

 Dit deel ligt eigenlijk net buiten de parkgrens maar is wat mij betreft de absolute topper. Het is er ook een stuk rustiger dan bv Sunset of Inspiration point, het was er dus heerlijk rustig wandelen. We moesten wel weer even stevig klimmen op het laatst dus de beentjes zijn ook vandaag weer een beetje moe....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten