woensdag 9 september 2015

Dag 7; Capitol Reef NP


Vandaag hadden we een lange reis voor de boeg maar er viel onderweg ook nog een heleboel te zien. Om 8am waren we onderweg. Via de scenic byway 12 reden we van Bryce Canyon en Escalante naar Capitol Reef NP. De scenic byway mag met recht scenic genoemd worden want je valt van de ene verbazing in de andere. Het landschap verandert voortdurend. Van rode rotsen naar een soort alpen landschap, van bossen naar droge woestijn gebieden. Geen straf om zo flink wat miles te maken.

 

In Capitol Reef hebben we eerst twee viewpoints bezocht.Daarna zijn we naar het Fruita Historic District gereden.
Daar hebben we op de picknickplaats onze sandwich van de Subway opgegeten in het onwaarschijnlijke groene gras.


Nog even bij het Gifford House en de Fruita school gekeken en toen begonnen aan de Hickman Bridge trail.
Op zich is de trail niet heel erg moeilijk maar door de temperatuur was het toch wel een zware trail. Het was er rond de middag nl 100º F (38º C). Dan wordt klimmen wel 2x zo zwaar. De trail van 3,8 km w.as wel erg mooi, het eindpunt was een natuurlijke boog waar we onderdoor konden lopen. Met een uur stonden we weer beneden en reden we het park weer uit op weg naar Green River via scenic byway 24.
Onderweg kwamen we langs de afslag naar Goblin Valley en Little Wild Horse Canyon. Toen we twee jaar geleden Goblin Valley bezochten hadden we ook al aan het begin van de trail van deze slotcanyon gestaan maar het weer zag er toen niet betrouwbaar uit dus zijn we omgekeerd. Met regen wil je absoluut niet in een slotcanyon zijn, dat is levensgevaarlijk, het water stijgt tussen de nauwe wanden razendsnel. Vandaag was er geen wolkje aan de lucht dus besloten we deze keer wel te lopen. Het was een prachtige wandeling en de wanden van de canyon stonden op sommige plaatsen zo dicht bij elkaar dat we er maar net doorheen konden, er was soms geen ruimte genoeg om je voeten neer te zetten.

Na anderhalf uur waren we weer terug aan het begin en toen was het nog even spannend of we Green River wel zouden halen. De benzine tank begon toch redelijk leeg te raken en we zaten nog zeker 45 mijl van het dichtsbijzijnde tankstation. Dus zonder airco en in een rustig tempo, op goed geluk, richting Green River. We hebben het gehaald!.... Ik had voor twee nachten een Motel 6 gereserveerd maar deze motelkamer is zo vies en we hebben al 2 andere kamers gehad (de eerste had geen koelkast, de tweede een defecte airco). Deze kamer stinkt ongelooflijk (naar natte hond) en overal ligt viezigheid op de grond, de koelkast was smerig, de schimmel stond op de rekjes, we hebben eerst de boel schoongemaakt maar de geur blijft en dus hebben we voor morgenavond een ander motel geboekt. Voor ons nooit meer een Motel 6!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten