maandag 14 september 2015

Dag 12; Grand Teton NP & Yellowstone NP


Je kon vanmorgen al merken dat het weer vandaag zou omslaan, het was benauwd en bewolkt, al liet de zon zich gelukkig ook regelmatig zien. Op weg naar Yellowstone hebben we de uitzichtpunten aan de US89 meegenomen. We hebben de oude boerderijen aan de Mormon Row gezien, Schwabacher's Landing, met de weerspiegeling van de bergen in het water van de Snake River. Bij Colter Bay hebben we nog een klein stukje langs Jackson Lake gelopen en daarna hebben we onze lunch opgegeten op een picknickplaats met uitzicht op het meer.


Vanuit Grand Teton NP rij je zo Yellowstone NP binnen. Het was druk, niet alleen bij de ingang maar overal in het park. Vlak na de ingang ligt de Moose Fall, een mooie waterval en ook de verderop gelegen Lewis Fall hebben we bekeken.

 


 

Omdat het nog steeds zonnig was (voor de middag was veel regen voorspeld) wilden we graag de Old Faithful geiser zien uitbarsten. We moesten er wel een uurtje op wachten want hij had net daarvoor zijn uitbarsting gehad. Terwijl we langs de kant op de bankjes zaten te wachten barstte de Beehive geiser uit en dat doet hij maar eens per dag dus hadden we geluk dat we dat konden zien. De Old Faithful spoot uiteindelijk, 20 minuten na de voorspelde tijd en na wat voorspel, een kokende waterstroom de lucht in van zo'n 30 meter. Vooral de stoom is indrukwekkend.....Na de Old Faithful zijn we op weg gegaan naar de Grand Prismatic Spring. We hebben eerst een stukje van de Fairy Falls trail gelopen om bij het punt te komen waar je steil omhoog moet klimmen naar een heuvel vanwaar je van boven af op de spring kan kijken. Het is geen officiele trail en het is ook eigenlijk niet toegestaan om hier naar boven te klimmen omdat het een gevaarlijk gebied is met veel dode bomen die kunnen omvallen. Maar het uitzicht van boven op de Grand Prismatic Spring is zo fantastisch dat je het gevaar voor lief neemt. Van boven af kun je de hele spring overzien en de kleuren zijn geweldig mooi te zien, veel beter dan vanaf de boardwalk.Omdat er nu wel een heel erg donkere lucht boven Yellowstone hing besloten we snel weer terug te lopen en onderweg begon het ineens hard te waaien en even later vielen ook de eerste druppels. We hebben nog wel de boardwalk gelopen rond de Grand Prismatic Spring en zijn daarna in file door gereden naar Mammoth Hot Springs, waar we twee nachten overnachten. Hier hebben we geen internet en geen tv en een gedeelde badkamer, da's even wennen dus.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten