dinsdag 22 september 2015

Dag 20; Reno, Bodie, Mono Lake, Tioga Road, Yosemite

Om 8.30 zaten we vanmorgen alweer in de auto op weg naar Yosemite NP.
We wilden onderweg wat tussenstops maken.
De eerste stop was Bodie, een ghost-town mijn stadje wat ongerestaureerd en dus nog in oorspronkelijke en enigzinds vervallen staat verkeert en als State Historic Park te bezichtigen is, tenminste als je een 3 mijl lange onverharde weg aandurft. En ik kan je vertellen dat 3 mijl (6 mijl vv) een heel eind is als je nog geen 15 km per uur kunt rijden.
De eerste 10 mijl waren overigens wel verhard en die weg ging door een prachtig gebied.
Bodie was erg fotogeniek, de houten huisjes staken prachtig af tegen een strak blauwe lucht.
Als je zo rond loopt tussen al die oude huisjes waan je je even terug in 1880 en kun je je een beetje voorstellen hoe men destijds geleefd heeft.
 

 
Nadat we ook de terugweg weer overleefd hadden hebben we Mono Lake bezocht.
Dit is een miljoen jaar oud meer zonder afvoer dat door verdamping van het water bijzonder alkalisch en zout is geworden waar geen vis in kan leven.
Op de oever en in het meer staan tufa's, gevormd door calcium houdende waterbronnen die met het water uit het meer een kalksteen neerslag geven.
 

 
We hebben door de beperkte tijd die we hadden helaas alleen de South Tufa Area kunnen zien, ik had graag nog wat langer rond gekeken.
Inmiddels was het 4 pm geworden en we moesten nog 110 mijl en over de Tioga Pass om bij ons motel in Mariposa, aan de andere kant van de Sierra Nevada, te komen.
De Tioga Road is de enige verbinding van oost naar west over de Sierra Nevada in Yosemite NP en is dus onderdeel van Yosemite. De weg voert langs diepe afgronden, prachtige meren en vergezichten en enorme rotswanden.
We zijn er alleen bij Tenaya Lake en Olmsted Point even uit geweest om wat foto's te maken.
 
 
We gaan overmorgen nog een keer terug om de rest rustig te bekijken. Onderweg zagen we nog een bosbrandje, niet ver van de weg. De brandweer was al ter plaatse, hopelijk is deze brand snel onder controle. Al met al hebben we er 2 uur over gedaan om over de Tioga Road bij de westelijke ingang te komen en toen nog een uur om in Mariposa te komen waar we dus pas om 7 pm aan kwamen, moe maar voldaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten