vrijdag 18 september 2015

Dag 16; Craters of the Moon, Shoshone Falls 

Vanmorgen zaten we om 9 am, na een overheerlijk ontbijtje, in de auto op weg naar Craters of the Moon, een vulkanisch park wat op onze route ligt naar Bellevue, onder de Sawtooth Mountains.
Het park is prachtig aangelegd met mooie routes door de lavavelden en lavarotsen.
  
 
We hebben er diverse trails gelopen waaronder ook de helft van de North Crater trail naar de Big Craters.
 
 
Na een lunch op een van de picknicktafels in het park vertrokken we om 1.30 pm voor een omweg van 90 mijl naar de Shoshone Falls. We hadden nog tijd en het was mooi weer, wel fris maar de zon schijnt in ieder geval weer, dus hup, karren maar....
Bij de Perrine Bridge in Twin Falls (over de Snake River) zijn we gestopt om te kijken of er Base Jumpers waren. Dit is de enige plaats in Amerika waar je zonder permit van de brug mag springen. En het is hoog!!!
  
Er waren wat mannen bezig met het inrollen van parachutes maar we wisten niet of ze al gesprongen hadden of dat ze nog gingen. We stonden net op het punt om weer verder te gaan toen er nog 5 mannen aan kwamen lopen die duidelijk nog van plan waren te gaan springen. Toch maar even wachten dus. De eerste die sprong had de parachute op de rug en maakte een ontzettend lange vrije val maar kwam met een mooi bochtje over de rivier keurig op de oever terecht. De volgende 4 gingen "unpacked" zoals ze dat noemen, dus met een losse parachute, hangend naar beneden, en als hij voldoende naar achteren hing maakten ze een salto voorover en dwarrelden dan aan de parachute omlaag. Daarna zagen we nog de twee springen die eerder hun parachute aan het vouwen waren. Zij sprongen weer met parachute op de rug. Geweldig om te zien!
 
 
 
Inmiddels was het al 4.30 pm en gingen we op weg om de Shoshone Falls te zien. Er wordt hier gezegd dat ze mooier en hoger zijn dan de Niagara Falls en op foto's leek het inderdaad veelbelovend. Er was echter maar weinig water dus die overvolle bassins en watervallen van de foto waren bijna leeg en gaven slechts een dunne stroom water. Jammer maar helaas. Het park was trouwens wel prachtig aangelegd, prima plaats voor een picknick of bbq.
  
 
Bij aankomst in Bellevue, een onbetekenend dorpje, waren we aangenaamd verrast door de nette motelkamer, daar de uitbater een nogal sjofel type was. Hij gaf ons een restaurant tip en dat was echt een schot in de roos. Een lokale pub/restaurant, om 7 pm afgeladen vol met locals die op vrijdagavond uit eten gaan. Er was nog net een plekje aan de bar voor ons en we bestelden allebei de Angus beef met salade en friet en we raakten al snel aan de praat met de mensen naast ons. We moesten bijna een uur wachten op ons eten, erg ongewoon voor amerikaanse begrippen maar het was "worth the wait".
 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten