zondag 27 september 2015

Dag 25; Death Valley

De tijd vliegt, vandaag bezoeken we alweer het laatste Nationale Park van onze rondreis in Amerika, Death Valley.
In 2013 konden we alleen de doorgaande weg afrijden maar nagenoeg nergens stoppen en ook Dantes View en de weg naar Badwater waren afgesloten.
We komen deze keer vanaf de westkant dus bij Panamint Springs het park in en rijden kilometers door de woestijn, kaal, droog en verlaten.
De temperatuur loopt gestaag op totdat we 120 ºF op de teller in de auto zien staan. Omgerekend is dat 48 º C. Het is onvoorstelbaar heet. Het waait heel hard maar het is alsof je voor een hete fohn staat, het beneemt me soms de adem.
Het is 11 am als we stoppen bij de Mesquite sand dunes en het zand brandt aan onze voeten.
 


 
Als we Furnuce Creek gepasseerd zijn slaan we af richting Badwater.
Aan deze weg liggen diverse bezienswaardigheden.
Allereerst komen we bij de Golden Canyon, hier kun je een trail lopen tussen prachtig gekleurde rotsen. Het is er niet druk, er staan borden die afraden om na 10 am nog te hiken ivm de hoge temperatuur. Toch willen we wel een klein stukje de canyon in dus zijn we eigenwijs en gaan toch kijken. Prachtig maar heet dus na 750 meter besluiten we toch terug te gaan.
We hebben wel de prachtige kleuren in de rotsen kunnen vastleggen op foto en video.
 
 
 
Dan via een 2 mijl lange onverharde weg naar Devil's Golf Course, een soort van "knollenveld", zover je kan kijken liggen er stenen, rotsen. Ik kan het niet uitleggen, bekijk de foto maar. 
  

Badwater, het laagste punt in de USA, is het eindpunt.  
Deze zoutvlakte ligt ongeveer 86 meter onder de zeespiegel.
 
  
 Inmiddels is het 1 mp en hebben we trek gekregen maar we zien het niet zitten om buiten onze lunch te gebruiken dus picknicken we in de auto met de airco op 10.
We moesten ook via dezelfde weg weer terug en konden op de terugweg de Artist Drive meenemen, een 9 mijl lange eenrichtingsweg tussen prachtig gekleurde rotsen door.
  
Daarna waren Zabriski Point en Dantes View nog aan de beurt en tegen 4 uur reden we het park uit op weg naar ons hotel in de woestijn.
 


 
We hadden er geen hoge verwachtingen van, het was het enige betaalbare hotel in de buurt van Death Valley. Het hotel ligt net 1 mijl over de grens met Nevada dus je raad het al, het is een Casino-hotel, we raken er al aan gewend.
Het ligt in de middle of nowhere, er is niets in de buurt en het ziet er allemaal een beetje vervallen uit (behalve dan de tuin die achter het hotel ligt en een prachtig uitzicht biedt over Death Valley) 
maar we hebben een prima bed en douche dus we redden ons wel.
 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten