woensdag 16 september 2015

Dag 14; Yellowstone NP - Fountain Paintpot, Upper Geyser Basin & West Thumb Geyser Basin.

Bij het wakker worden vanmorgen hoorden we de regen al weer met bakken uit de lucht vallen. Het zag helemaal grijs, niet zoals gisteren 50 tinten grijs maar 1 tint grijs en dat voorspelde niet veel goeds. We hebben dan ook de hele dag regen gehad en vanmiddag zelfs wat natte sneeuw. Het was vandaag maar liefst 36º........... Ja, Fahrenheit, dus 2 ºC en dat was verdomd koud. Gelukkig hadden we vanmorgen wel aan de handschoenen gedacht.
Omdat het zo hard regende hebben we eerst de Firehole Lake Drive gereden, hier kun je de geisers vanuit je auto bekijken, lazen we, maar als je ze echt wilde zien moest je natuurlijk toch uitstappen. 
 
Surprise Pool

 
Great Fountain Geyser 
 
White Dome Geyser 
 
 
Daarna zijn we overgestoken om de Fountain Paintpot te bekijken. Daar waren twee geisers (oa de Fountain Geyser) naast elkaar tegelijkertijd aan het spuiten, een prachtig gezicht. Op foto's kun je dit niet goed weergeven maar Peter filmt alles dus kunnen we het thuis nog eens terug kijken en weer een beetje van de sfeer herbeleven.
 
"Bobby Socks" Trees
 
Clepsydra Geyser & Fountain Geyser
 
 
 
 
Ook de Paint Pot met zijn pastelkleuren vond ik prachtig om te zien.
 
 
 
Silex Spring
 
 
 
Koud en nat zaten we een uurtje later weer in de auto op weg naar het Upper Geyser Basin. Hier hadden we de eerste dag de Old Faithful en de Beehive al zien spuiten maar de rest hadden we nog niet gezien. Hier vond ik de Anemone Geyser heel apart.
 
 
Beehive Geyser
 
Heart Spring
 
Lion Group 
 
Spasmodic Geyser 
 
Beauty Pool 
 
Chromatic Pool
 
Crested Pool
 
Upper Geyser Basin 
 
Castle Geyser 
 
 
Toen verder naar West Thumb om het Geyser Basin daar nog te bekijken wat heel erg mooi gelegen is aan de rand van het Lake Yellowstone. Er waren zelfs geisers gelegen in het meer zoals de Fishing Cone en de Big Cone.
 
  
Ik vond de Black Pool ook prachtig. Ik vraag me wel af hoe die aan zijn naam komt want er was niets zwarts aan te ontdekken.

Thumb Paint Pots 
 
Inmiddels zijn we aangekomen in Lake Village, op 2300 meter hoogte, waar we de nacht doorbrengen in een simpele pioneer cabin. Het stelt inderdaad niet heel veel voor maar er staat een bed en de kachel brandt, we hebben een douche en toilet dus we komen de koude nacht wel door denk ik.
 

 
 
En behalve de lounge in de Lake Lodge is hier ook niets, geen tv, geen internet dus het is echt back to basic...... maar wel met een prachtig uitzicht!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten