vrijdag 11 oktober 2013

Vrijdag 11 oktober; Laguna Seca, Monterey's Pacific Grove..........

De dag begon vanmorgen wat grijs dus we hebben maar eens rustig opgestart. Na het ontbijt (bij ons om 10.00 uur maar 19.00 uur nederlandse tijd) even geskypt met Charlotte en daarna op pad gegaan. Omdat het zwaar bewolkt was wilden we geen route langs de kust rijden dus besloten we om eerst het race circuit van Monterey, Laguna Seca, op te zoeken. Dit lag in een recreatie area en was makkelijk toegankelijk, we konden er eigenlijk zo op lopen. Er waren wat Ferrari's aan het trainen, leuk om te zien.De lucht klaarde op en werd prachtig blauw al bleef het wel wat fris. We zijn naar het historische centrum van Monterey gereden. Vroeger was dit een vissershaven waar vooral op sardines gevist werd. De oude fabrieken waar vroeger de sardines werden ingeblikt zijn omgetoverd in een toeristisch gebied met restaurant en winkeltjes maar wel in de oude panden.


Langs de kust ligt hier het Pacific Grove, een prachtig park met uitzicht op de kustlijn.
Dit gebied in Monterey is een goede omgeving voor veel dieren. We hebben er dolfijnen, Harbor Seals, zeeotters, pelikanen, een witte reiger en de bedreigde black oystercatchers (kleine bruine vogels met fel oranje snavel en ogen) en veel meeuwen gezien.

 

 

 


We mochten door een telescoop meekijken met locale whale watchers en zagen zo de dolfijnen en zeeotters met jongen van dichtbij. Bovendien wisten ze veel te vertellen over de dieren en de planten in het Pacific Groove.


Op weg naar huis kwamen we langs een Highschool en daar was een american footbal wedstrijd gaande waar we even mochten kijken. De thuisclub, de Breakers, stonden helaas met 3-0 achter. In de pauze konden we ook nog even meegenieten van de cheerleaders.....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten