donderdag 17 oktober 2013

Donderdag 17 oktober; onze allerlaatste dag in San Francisco..........

Vandaag is onze laatste dag in San Francisco aangebroken en daarmee ook onze laatste dag in Amerika. Ironisch genoeg is er vandaag juist sprake van het opheffen van de Shutdown. Lekkere timing...... We kunnen er lang of kort over spreken, we hebben de meeste parken door de shutdown moeten missen, Arches, Canyonlands, Bryce Canyon, Zion, Death Valley en Yosemite, onze vakantie is er heel anders uit gaan zien dan we gepland hadden en we hebben absoluut genoten maar we hebben wel vele hoogtepunten gemist en dat blijft toch wel een teleurstelling......  

Vanmorgen hebben we, na het inpakken/herpakken van onze bagage, nog even de bus gepakt naar Lombard Street, dit keer om hem als wandelaars te ervaren. Je mag deze steile, kronkeligste straat ter wereld als wandelaar alleen maar per trap doen. Er is heel wat stuurmanskunst voor nodig om met je auto naar beneden te rijden. De bewoners hebben de straat erg mooi aangekleed met bloemperken, een genot om naar te kijken. Hij staat dan ook op vele foto's en is wereld beroemd.  

 

 
We hebben ook nog even over de Fishersman's Wharf gelopen en bij Pier 39 gekeken, daar waren we al wel met de fiets geweest maar konden toen niet echt goed rondkijken en op de pier komen. Er hangt een gezellige sfeer in dit deel van San Francisco met zijn vele restaurantjes.

 
Er rijdt een historische tram langs de haven
 


Ah! Daar rijdt onze Hop on Hop off........


Vanaf de haven heb je prachtig uitzicht op Alcatras, vandaag weer geopend voor publiek na 17 dagen Shutdown!


Pier 39 is omgebouwd tot toeristische trekpleister, vol restaurantjes en winkeltjes.Maar ook voor de zeeleeuwen is nog plaats.....


 
Net als Monterey heeft San Francisco ook een Cannery. De oude Del Monte perzik conserven fabriek biedt nu onderdak aan restaurants en winkeltjes. De logo's zijn echter wel bewaard gebleven.
  
We hadden nog tickets voor de hop on/hop off bus van City Sightseeing San Francisco maar uiteindelijk zijn we in een bus van een andere maatschappij terecht gekomen. Ik heb nog nooit zo'n slecht georganiseerde hop on/hop off meegemaakt. Er wordt niet op iedere plaats gestopt, er zijn geen gemarkeerde stopplaatsen en de bus stopt niet steeds op dezelfde plek. Nadat we vanmorgen bijna een uur hadden gewacht/gezocht naar de stop op Civic Center zagen we eindelijk een bus en zijn in de haast ingestapt, bleek dat de verkeerde te zijn en reden we dus ook een andere route dan gepland, we kwamen weer langs ons hotel terwijl we net het hele stuk naar Civic Center hadden gelopen, maar konden we wel nog even afscheid nemen van de Golden Gate Bridge.
Bovendien reed deze bus rustiger en had een betere gids. Het was van de Sightseeing San Francisco Compagny, lijkt erop toch?  

Nadat we per openbaar vervoer (bus) weer terug waren in de buurt van het Hotel hebben we eerst nog een laatste keer gegeten bij onze, veruit favoriete, Panda Express, een Aziatische Take-away en hadden we nog wat tijd over om opnieuw naar Alamo Square te lopen voor een zonnige foto van de bekende huisjes (Painted Ladies)
Om 15.20 uur werden we afgehaald door een shuttlebus naar het vliegveld. We hebben gisteren geprobeerd om online in te checken maar dat lukte natuurlijk weer niet in dit land met zijn 100.000 controles......... Deze taxi moest eerst ook nog twee andere hotels aandoen en uiteindelijk reden we pas om 17.00 uur richting airport, in de spits! We waren redelijk laat bij de incheck bali en toen bleek dat Peter zijn rugtas in de haast in de taxi had laten staan. Om een lang verhaal kort te maken, het is allemaal goed gekomen maar ik zit nog vol adrenaline....

1 opmerking:

  1. thanks for stopping by my blog from the water color class.you got some great shots of my favorite city! I used to live within 45 minutes of there! Now 2 hours away, but an hour from Lake Tahoe!

    BeantwoordenVerwijderen