vrijdag 4 oktober 2013

Donderdag 3 oktober; Goblin Valley, Capitol Reef, Escalante, Tropic.........

We hebben er weer een reis van 400 km opzitten vandaag en zijn door een zeer wisselend landschap gereden, achter ieder bocht wachtte ons weer een nieuwe verrassing. Vanuit Moab vertrokken we vanmorgen om 8 uur over de highway191 50 km richting het noorden, vervolgens over de Interstate70 50 km naar het westen en daarna over de state highway24 weer 50 km zuidwaarts naar Hanksville. Hoezo logisch? Er lopen door dit gebied geen andere geasfalteerde wegen dus hadden we geen keus.


Onderweg hebben we het Goblin Valley State Park aangedaan. Wat een aangename verrassing was dit. Ik heb zelden zo'n mooi park gezien. Het waren 3 valleien met steenformaties die op paddestoelen lijken. Vroeger heette het dan ook de Mushroom Valley. We hebben hier 2 uur rondgedwaald.Het weer is omgeslagen en het was vandaag redelijk fris en er stond echt heel erg veel wind. Ook hebben we onze eerste regendruppels gehad onderweg. We wilden eigenlijk ook nog graag naar de Little White Horse Canyon maar het weer zag er zo dreigend uit dat we het niet aandurfden. Het is namelijk een slot-canyon (de wanden staan zeer dicht op elkaar) en die zijn extreem gevaarlijk als het gaat regenen. Wel jammer want hij moet echt heel spectaculair zijn maar we wilden het risico niet nemen.

Via een prachtige scenic route zijn we via Hanksville naar Escalante gereden, door Capitol Reef NP want dat is een doorgaande weg. Alle parkeerplaatsen waren afgesloten en ook de scenic drive dus we hebben wat foto's gemaakt vanuit de auto.  


Langs deze weg richting Escalante kon je zien dat de herfst ook in Amerika in volle gang is. De populieren kleuren hier echt fel geel en dat geeft prachtige herfsteffecten.Naarmate we dichter in de buurt van Bryce NP kwamen veranderde het landschap weer in meer roze rotsen.
Om 17.30 uur kwamen we aan in Tropic waar we de nacht gaan doorbrengen. Er is hier weinig te beleven dus gaan we snel een hapje eten bij de plaatselijke supermarkt, tankstation, restaurant, pizzeria. Het is allemaal van dezelfde eigenaar, volgens mij is het hele dorp van hem....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten