maandag 14 oktober 2013

Maandag 14 oktober; Een eerste indruk van San Francisco via de 49 mile Scenic Drive....

We zitten in San Francisco!
Vanmorgen via de kustweg van Monterey naar San Francisco gereden. Onderweg kwamen we overal pompoenen tegen die te koop aangeboden werden voor Halloween.Omdat we vanavond pas de auto hoefden in te leveren konden we vandaag nog een stukje van de scenic 49 miles drive rijden door San Francisco.


We zijn begonnen bij het Golden Gate Park en hebben een rondje gelopen om het Stow Lake en zijn daarna doorgereden naar de Twin Peaks. Hier hadden we een prachtig uitzicht over San Francisco in alle richtingen. Je kon zelfs helemaal door Market Street en Downtown kijken en helemaal in de verte zag je tegen de heuvels van Sausalito de Golden Gate Bridge liggen.


 
 
Na de Twin Peaks zijn we dwars door San Francisco naar Lombard Street gereden en hebben de kronkeligste en steilste straat die er bestaat getrotseerd. Wat een belevenis, en steil, 27%..!!!! We dachten dat we zo naar beneden zouden glijden. Helaas geen foto's van dit avontuur want ik heb het gefilmd met de videocamera. Maar we gaan beslist nog terug om foto's te maken van deze prachtige straat. Omdat het vandaag een prachtige heldere dag was en de Golden Gate Bridge duidelijk zichtbaar was zijn we gelijk doorgereden om een paar mooie foto's te schieten van deze opmerkelijke constructie. En wat lag ie er mooi bij. We zijn van plan om morgen per fiets over de brug te gaan dus dit was slechts een opwarmertje.Daarna werd het tijd om ons hotel op te zoeken, de bagage te droppen en de auto terug te brengen. De kamer in Casa Loma Hotel waar we de komende 3 nachten logeren viel ons erg mee, hij is klein maar in ieder geval schoon en voorzien van koelkast en tv (stond niet in de beschrijving). Met de busstop voor de deur en wat eettentjes in de buurt moeten we ons hier wel kunnen redden zonder auto.

De auto hebben we terug gebracht in Downtown en dat ging heel vlotjes, toen we aan kwamen rijden stonden ze al klaar met de stofzuiger in de hand.
Uiteindelijk hebben we de afgelopen 3,5 week 5941 kilometers afgelegd! En dat voor €350 aan benzine.... Waarom kan dat niet voor die prijs in Nederland?
We zijn via Market Street terug gelopen naar ons hotel. Het viel ons op hoeveel zwervers hier op straat lopen, meer dan we in LA en Las Vegas bij elkaar hadden gezien. Niet echt een stad om 's avonds nog laat lopend over straat te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten