maandag 30 september 2013

Maandag 30 september; Op het terrein van de Indianen................

Het was een lange dag vandaag! Vanmorgen om 5.15 uur ging de wekker al want we wilden om 6.15 uur vertrekken. We moesten vandaag een heleboel kilometers/miles maken.... Allereerst stond de Antilope Canyon op ons programma, een slot canyon die begin augustus nog helemaal onder water had gestaan tijdens de flash floods die Arizona toen geteisterd hebben. We hebben gekozen voor de Lower Canyon omdat die langer is dan de Upper (400 ipv 90 meter) en spectaculairder! Wat een kleurenpracht, je kunt niet beschrijven hoe mooi dit is, je begrijpt het alleen als je het met eigen ogen gezien hebt. Het was de omweg van 125 km en 52 dollar! zeker waard.


 

 
 
 
Hier kun je zien hoe smal de rotsspleet is
 Nadat we 1, 5 uur in de canyon hadden doorgebracht zijn we doorgereden naar Monument Valley. Hier had ik zelf erg hoge verwachtingen van.... Ik kan niet anders zeggen dat het nog mooier was dan alle foto's die ik er al van gezien heb. Vooral de "drie buttes" die aan het begin staan spreken erg tot de verbeelding. Je blijft ze fotograferen, vanuit alle hoeken en standen. Omdat we vanaf het Visitor Center en de parkeerplaats al zo'n mooi zicht hadden op deze rotsen besloten we met onze gewone huurauto de 17 miles dirt road niet te trotseren. Bovendien zouden we hier 2 uur zoet mee zijn en we hadden ook nog te maken met een uur tijdsverschil tussen Utah en Arizona.

Dus op naar Blandings, onze overnachtingsplaats. Een gat met een paar motels, 1 supermarkt, wat (fast food) restaurants en veel Mormonen dus geen alcohol te vinden in het hele dorp. Het motel is een shabby ding met gaten in de gordijnen maar met twee queensize bedden, dus slapen we vanavond apart.....

We zitten nu vol spanning voor de tv te wachten op de beslissing of er een government shutdown komt. Dat zou betekenen dat vanaf morgen alle Nationale Parken gesloten zijn. We hebben er pas twee bezocht van de geplande zeven dus voor ons zou dat een enorme teleurstelling zijn. Het is erg spannend en hoewel dit ieder jaar wel een issue is, is de dreiging dit keer echt serieus!

1 opmerking:

  1. Zag het op het journaal. Duim voor jullie dat het niet gebeurt! en jullie met veel plezier jullie grote reis kunnen vervolgen. Ik ben geen lid van Facebook en kan dus geen foto's zien. In het weekend zal ik de schade inhalen als ik bij Vivian ben.

    Groeten, Angèle

    BeantwoordenVerwijderen