zondag 22 september 2013

Zondag 22 september, Santa Monica, Venice Beach, LA

Een mooie dag vandaag, bij het opstaan was de lucht al prachtig blauw. Eerst maar eens een rondje gelopen in Beverly Hills, we waren vroeg want de winkels waren nog niet open. Niet heel erg want mijn budget is toch niet toereikend voor dit soort buitensporige winkels..... Wel leuk om die Rodeo Drive nu eens in het echt te bekijken.En het Witches House uit de tv serie, echt Hans & Grietje stijl....We zagen tijdens onze wandeling ook de van tv bekende Beverly Hills woonwijken met lage huizen en keurig onderhouden gazons
Na onze ochtend wandeling en een heerlijke kop koffie van de Starbucks zijn we richting het strand gereden. Daar was het op zondagmiddag dus wel heel erg druk. Dat kon ook niet anders met deze temperatuur (28 graden).
Santa Monica Beach is precies zoals je de stranden kent van de tv-serie Baywatch. Met de bekende Baywatch huisjes en beach patrol wagens en eindeloze stranden met beachvolleybal velden.


Er loopt zelfs een fietspad over het strand. Natuurlijk mocht een bezoekje aan de pier van Santa Monica niet ontbreken. Een drukte van jewelste met allerlei straatartiesten en kermisatracties. Geweldig ook om de pelikanen te zien jagen op vis.
Daarna zijn we doorgereden naar Venice Beach waar een totaal ander sfeertje hing. Dit is meer de buurt van de hippies en alternatieve scene. Om de 10 meter zat zo ongeveer een kliniek voor medische marihuana (jaja...).

 


Muscle Beach is wel het bekenste stukje van Venice Beach. Hier vind je een fitnesscentrum in de openlucht op het strand. Er werd niet getraind toen wij er waren maar er waren wel heel veel andere activiteiten zoals rolschaatsdansen, skateborden op een baan, koorddansen/springen en acrobatiek en surfen. Waar het in Santa Monica gaat om zien en gezien worden en mooi zijn gaat het bij Venice vooral om bewegen....


 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten