zaterdag 21 september 2013

Zaterdag 21 september, Hollywood

Na een korte nacht toch uitgerust wakker geworden en vandaag eerst maar eens wat boodschappen gedaan. We zijn begonnen bij de Walmart. Echt goedkoop vonden we het daar niet en wat we zochten was er ook niet. We kwamen voor een koelbox in de auto maar konden er geen vinden die op stroom koelt dus zoeken we dinsdag nog even in Palm Springs. Ook de gewone boodschappen zijn hier in Amerika behoorlijk aan de prijs, alles is hier bijna een keer zo duur als in Nederland! Wel hebben we er kussens gekocht zodat we niet op die hotelkussens hoeven te slapen. We slapen overigens in een Motel (Travelodge) in Hollywood, de kamers zien er keurig uit, de bedden zijn schoon, er is parkeerruimte voor de auto en de metro stopt nagenoeg voor de deur.
Toen we 's morgens op pad gingen zag de lucht er wat grijs uit maar tegen de tijd dat we weer buiten kwamen was het stralend weer geworden en zijn we tegen de middag met de Metro richting Hollywood Boulevard gegaan. Prachtig Metro station trouwens, volledig in Hollywood stijl inclusief camera's en filmblikken aan het plafond en de wanden.

 
 
Natuurlijk hebben we, net als alle andere toeristen, over de Walk of Fame gelopen (met sterren in het trottoir en namaak sterren op het trottoir) 


en het Chinese Theatre bewonderd waar voor de ingang allemaal stenen liggen met hand- en voetafdrukken van bekende Hollywood sterren.
Vanaf het Highland Center hadden we prachtig uitzicht op het Hollywood Sign.


We zijn na een paar uur weer op de metro gestapt en naar Downtown Los Angeles gereden. Daar was het op zaterdagmiddag heel erg stilletjes, stukken weg waren afgezet omdat er een commercial werd gefilmd voor Ford, leuk om te zien! Erg nietig voelden wij ons tussen de enorme hoge gebouwen in het oude centrum en de prachtige Walt Disney Concert Hall.

 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten